Thanks Thanks:  4
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Showing results 11 to 17 of 17

Thread: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

  1. #11
    Member Reputation: 15
    Join Date
    2022-02-16
    Posts
    15


    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    Try Tools...Restore Permanent Disable V2 Radio...I got it like this with my MTP 3200!

  2. #12
    Member Reputation: 15
    Join Date
    2022-02-16
    Posts
    15


    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    But see the option mr Bup first, as he has more experience than I do!

  3. #13
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2017-08-11
    Posts
    8


    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    Quote Originally Posted by -bup- View Post
    First, recovery is done via RS-232 cable...
    Ok, thanks I have managed to build one. Then from there? there seems to be a file that i need to have because when i try to "detect radio via RS323' it says i must start from ; tools>freon UART> then browse for certain file

  4. #14
    Member Reputation: 183
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    416


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    Freon UART recovery instructions:


    PIN 6 = Flash pin on rear, disconnect power from radio and apply +12V from same PSU as radio is connected to pin 6 on accessory connector with programming lead attached (just go through accessory connector or add another pin)
    Start CPS+ Depot
    use FREON UART HOST
    Custom secure
    under AIS file select attached bin file
    DO NOT CLICK wait for bootme
    when you click START as soon as you press it apply power to radio, timing essential, radio should scroll down messages in window then say DONE, if not keep trying the procedure.
    Then you can use "detect radio on rs232 port", write entire codeplug to radio, then write appropriate firmware

  5. Thanks c.magnum thanked for this post
  6. #15
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2017-08-11
    Posts
    8


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    Quote Originally Posted by 580-Gabor View Post
    Freon UART recovery instructions:


    PIN 6 = Flash pin on rear, disconnect power from radio and apply +12V from same PSU as radio is connected to pin 6 on accessory connector with programming lead attached (just go through accessory connector or add another pin)
    Start CPS+ Depot
    use FREON UART HOST
    Custom secure
    under AIS file select attached bin file
    DO NOT CLICK wait for bootme
    when you click START as soon as you press it apply power to radio, timing essential, radio should scroll down messages in window then say DONE, if not keep trying the procedure.
    Then you can use "detect radio on rs232 port", write entire codeplug to radio, then write appropriate firmware
    Thanks, where can i get the AIS file? i see you wrote "attached bin file"

  7. Thanks c.magnum thanked for this post
  8. #16
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2017-08-11
    Posts
    8


    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    does anyone know where i can fin the AIS file ; kernel factory_upstart for an MTM5400? Im atleast trying to restore the mobile, i will deal with the MTP after successfully with mobile

  9. #17
    Member Reputation: 15
    Join Date
    2022-02-16
    Posts
    15


    Default Re: MTP3550 & MTM5400 NOT SWITCHING ON

    Look in the directory where cps depot was installed, bin folder...Look there...maybe it's in the c disk!

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •