Thanks Thanks:  0
Showing results 1 to 10 of 10

Thread: ******** Cleartone CM5000

  1. #1
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2022-01-13
    Posts
    4


    Default ******** Cleartone CM5000

    Hi, I have a ******** Cleartone CM5000 and I would like to activate the DMO repeater mode for testing on the HAM band.
    According to the instructions, this is done using a PIN code entered in a special menu.
    In Native Progeamer, the options are active, but I do not see the possibility of turning on a repeater in the menu. The "Repeater mode" option appears in the TMO option, but its launch ends with the message "Service Restricted"
    Is the problem known and is it possible to activate this option?

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Member Reputation: 31 AnRegs's Avatar
    Join Date
    2012-11-19
    Posts
    150


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    This is not a problem, this is feature. You must purchase activation code from mfg. Or, hack this feature by somehow.

  4. #3
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2022-01-13
    Posts
    4


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    I wanted to buy, but the manufacturer claims that the product is EOL - buy MTM5400. I would like to use this CM5000.

  5. #4
    Member Reputation: 136
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    356


    Default Re: M0t0r0la Cleartone CM5000

    Hi there,

    you mut buy the DMO-repeater activating code from one M0t0r0la dealer.
    Code activated features:
    GPS: QA450AA: 140Euro+VAT
    MSPD: QA451AA: 40Euro+VAT
    Gateway: QA452AA: 100Euro+VAT
    Repeater: QA453AA: 60Euro+VAT

    Check the picture:
    https://ibb.co/8NjkVcx

  6. #5
    Member Reputation: 136
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    356


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    No worry!
    Search one EADS-Cassidian-Airbus-Nokia dealer, now the terminals new name is EADS TGR990.
    Last edited by 580-Gabor; 2022-01-13 at 03:13 PM

  7. #6
    Member Reputation: 31 AnRegs's Avatar
    Join Date
    2012-11-19
    Posts
    150


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    What will happen if pin code entered more than X times? If they are 4-digits only, it's only 1,000 of combinations. Or, there is some wrong pin entering protection, like in cell phones?

  8. #7
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2022-01-13
    Posts
    4


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    Quote Originally Posted by AnRegs View Post
    What will happen if pin code entered more than X times? If they are 4-digits only, it's only 1,000 of combinations. Or, there is some wrong pin entering protection, like in cell phones?
    You can enter without fear of blocking the radio. There is an error message about the code.
    Rather, there are around 9,999 combinations. I put them all in, none of them worked ...

  9. #8
    Member Reputation: 136
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    356


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    I have bad news.

    Today i'm made photo from one by government used CM-5000 radio.
    On the top of the radio is van sticker with the PIN-codes.
    Radio FW is 1-026.
    Both PINS (gateway and repeater too) are 8 digit numbers.
    Photo:
    https://ibb.co/yV10jXt

  10. #9
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2022-01-13
    Posts
    4


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    I thought so ... If someone had such a radio for sale, I would like to buy it - of course with a working repeater mode

  11. #10
    Member Reputation: 136
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    356


    Default Re: ******** Cleartone CM5000

    Check your PM inbox

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •