Thanks Thanks:  5
Page 1 of 2 12 LastLast
Showing results 1 to 10 of 11

Thread: CUstomer lock his phone on UMTS

  1. #1
    Member Reputation: 138
    Join Date
    2008-10-13
    Posts
    228

    Default CUstomer lock his phone on UMTS

    Dears
    If the customer lock his phone on UMTS only and his phone support 2G/3G/4G, how ca I know if he locked his phone on 3G from Core or Smart Care?

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Senior Member Reputation: 479
    Join Date
    2019-04-04
    Location
    War
    Posts
    503

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by almoqbali36 View Post
    Dears
    If the customer lock his phone on UMTS only and his phone support 2G/3G/4G, how ca I know if he locked his phone on 3G from Core or Smart Care?
    On our network we check this by billing system, where you can watch from which sectors call customer. In billing you will see that all calls only from 3g (that I possible in real 2/3/4g network).

  4. #3
    Member Reputation: 138
    Join Date
    2008-10-13
    Posts
    228

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by macro View Post
    On our network we check this by billing system, where you can watch from which sectors call customer. In billing you will see that all calls only from 3g (that I possible in real 2/3/4g network).
    Dear
    I can see he is only on 3G but is there any message indicate the function which he enable it in hi phone? on other words which layer 3 messages will indicate this capability?

  5. #4
    Senior Member Reputation: 479
    Join Date
    2019-04-04
    Location
    War
    Posts
    503

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by almoqbali36 View Post
    Dear
    I can see he is only on 3G but is there any message indicate the function which he enable it in hi phone? on other words which layer 3 messages will indicate this capability?
    Sory, I dont know

  6. Thanks almoqbali36 thanked for this post
  7. #5
    Member Reputation: 49
    Join Date
    2018-08-14
    Posts
    65

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    The UE Capability Information message tells what the UE is capable of.
    If it's locked in 3G Only it should only tell the 3G capability

  8. #6
    Member Reputation: 138
    Join Date
    2008-10-13
    Posts
    228

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Dear
    do you have some information about the capability message, because tried to compare between two handset one is locked on 3G and the other is not but I could not know how to trigger it....

  9. #7
    Member Reputation: 49
    Join Date
    2018-08-14
    Posts
    65

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by almoqbali36 View Post
    Dear
    do you have some information about the capability message, because tried to compare between two handset one is locked on 3G and the other is not but I could not know how to trigger it....
    It usually triggers when the UE is doing a network attach or when the phone is registering on the network.
    A flightmode on/off should help trigger it.

  10. Thanks almoqbali36 thanked for this post
  11. #8
    Senior Member Reputation: 479
    Join Date
    2019-04-04
    Location
    War
    Posts
    503

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by djcad View Post
    It usually triggers when the UE is doing a network attach or when the phone is registering on the network.
    A flightmode on/off should help trigger it.
    So it is possible to make phone re-registr or reattach by mss and theoreticaly and then get this message

  12. Thanks almoqbali36 thanked for this post
  13. #9
    Member Reputation: 49
    Join Date
    2018-08-14
    Posts
    65

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by macro View Post
    So it is possible to make phone re-registr or reattach by mss and theoreticaly and then get this message
    Not sure if that is possible.
    I am not that familiar on what you can inititate from core on specific UE's

  14. Thanks almoqbali36 thanked for this post
  15. #10
    Senior Member Reputation: 479
    Join Date
    2019-04-04
    Location
    War
    Posts
    503

    Default Re: CUstomer lock his phone on UMTS

    Quote Originally Posted by djcad View Post
    Not sure if that is possible.
    I am not that familiar on what you can inititate from core on specific UE's
    I dont know too, but can ask friend if it is will be Helpfull for almoqbali36

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •