Thanks Thanks:  1
Showing results 1 to 7 of 7

Thread: Flashzap II Client

  1. #1
    Junior Member Reputation: 12
    Join Date
    2019-11-21
    Posts
    8

    Default Flashzap II Client

    I´m looking for the MOTOTRBO Flashzap II Client.
    The Flashzap I Client does not work in it full range on newer radios.

    Dieter

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Member Reputation: 16
    Join Date
    2012-06-23
    Posts
    94

    Default Re: Flashzap II Client

    ls it this one ?

    https://ibb.co/FKJs1nZ
    Last edited by vr10; 2020-05-18 at 11:17 PM

  4. #3
    Junior Member Reputation: 12
    Join Date
    2019-11-21
    Posts
    8

    Default Re: Flashzap II Client

    No,this is the Flashzap Client I.

  5. #4
    Member Reputation: 104
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    263

    Default Re: Flashzap II Client

    Dieter, do you need the FZ-II for SLR-5500, 5700 and 8000 repeaters? There is a simple solution to bring that modells in FZ-mode.
    For that, you need only an old 25-pin Sub-D plug. Connect pin 4 to pin 9 and pin 18 to pin 24. Turn off the transceiver-repeater. Plug the D-sub plug to the AUX socket and turn the SLR on. Now you are in FZ-mode.
    For the small SLR-1000 there is till no solution for FZ-mode.

    Gábor

  6. #5
    Junior Member Reputation: 12
    Join Date
    2019-11-21
    Posts
    8

    Default Re: Flashzap II Client

    No,I need it for my bad DP1400.I hope there´s something in,like in Flashzap Client I,to bootstrap the radio via RS232.

  7. #6
    Member Reputation: 104
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    263

    Default Re: Flashzap II Client

    Dear Dieter,

    Some interesting information:
    Your DP1400 has the UART-port on the PCB.
    There are 4 pots: https://ibb.co/23Hyhsr
    (blue, purple, green a ned red -check the photo). If you connect this pots to ground, you got low level. For the 1,8V Factory UART interface you need high level.
    The interface, and the diagram: https://ibb.co/fqs605c
    To boot the radio through the UART port you ned the Upstart Kernel (i dont have it).

    Gábor

  8. Thanks vr10 thanked for this post
  9. #7
    Junior Member Reputation: 12
    Join Date
    2019-11-21
    Posts
    8

    Default Re: Flashzap II Client

    Well known stuff!
    The upstart kernel is the problem.I hope there is one in the Flashzap II Client.Flashzap Client I also comes with such a file.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •