Thanks Thanks:  3
Showing results 1 to 10 of 10

Thread: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

  1. #1
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2018-05-10
    Posts
    6


    Default Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Hello everybody.

    In near future i want to establish a labolatory cellular network.
    It's possible for me to get an Huawei BBU3900, with their properly RRUs(Radio Transceivers).
    Could anyone help me finding proper software for running a single site LTE/3G/2G network?
    I heard about propertiary software for controlling these devices... which need licenses.
    Has somebody knowledge, and chances to share an unlocked server software, or other things that i will need to make a complete working network in the box with Huawei cellular infrastructure?

    Thanks in advice.

  2. Thanks carver thanked for this post
  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  4. #2
    Member Reputation: 1075 carver's Avatar
    Join Date
    2007-10-24
    Location
    Nauru
    Posts
    308


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    try to contact the Huawei company,
    I think they will gladly give you a academic license for educational institutions.
    especially if you already have hardware ))

    I installed such Huawei network,
    without the huawei support and purchased from different dismantling,
    but only cdma800. for this you need experience.

    and not only software, the control boards need load licenses too.
    so, if you don't build a pirate network, it will be cheaper to work with Huawei.
    /carv

  5. Thanks niko91 thanked for this post
  6. #3
    Member Reputation: 1075 carver's Avatar
    Join Date
    2007-10-24
    Location
    Nauru
    Posts
    308


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    this is a picture from my mansard ))

    ALU cdma800+lte1900, i get it for for some firmware fix.

    https://www.4shared.com/photo/ITDnP1..._cdma_lte.html

    yea, panasonic rrh so big. but good filters. not as zte ))
    /carv

  7. #4
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2018-05-10
    Posts
    6


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Do you know which email adresses to huawei will be propper to contact?

  8. #5
    Member Reputation: 1075 carver's Avatar
    Join Date
    2007-10-24
    Location
    Nauru
    Posts
    308


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Hello brother. You from Nauru too ?
    or are you from another country?

    Quote Originally Posted by niko91 View Post
    Do you know which email adresses to huawei will be propper to contact?
    /carv

  9. #6
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2018-05-10
    Posts
    6


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    No, I'm from center-east europe - from Poland

  10. #7
    Senior Member Reputation: 290
    Join Date
    2010-07-24
    Location
    Europe
    Posts
    717


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Quote Originally Posted by carver View Post
    this is a picture from my mansard ))

    ALU cdma800+lte1900, i get it for for some firmware fix.

    https://www.4shared.com/photo/ITDnP1..._cdma_lte.html

    yea, panasonic rrh so big. but good filters. not as zte ))
    hi,
    can you pls tell me which RRU model is that? seems like that RRU doesn't use antenna jumper cables.

    thanks

  11. #8
    Member Reputation: 1075 carver's Avatar
    Join Date
    2007-10-24
    Location
    Nauru
    Posts
    308


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Quote Originally Posted by dacoder View Post
    hi,
    can you pls tell me which RRU model is that? seems like that RRU doesn't use antenna jumper cables.

    thanks
    like RRH4x40-PCS KS24829L11
    FCC ID WV2611849144431A

    link for fcc https://fccid.io/WV2611849144431A

    Internal Photo1 https://fccid.io/WV2611849144431A/In...Photo1-1539102

    External Photo https://fccid.io/WV2611849144431A/Ex...-Photo-1539101

    link for L11 model, my personal photo for main board in L5 model
    https://www.4shared.com/folder/ox4WO...S24829Lxx.html

    I was engaged in the transformation of the model L5 into L10, or vice versa.
    already forgot. but everything OK. it was necessary to expand the band.
    /carv

  12. Thanks dacoder thanked for this post
  13. #9
    Junior Member Reputation: 10
    Join Date
    2018-05-10
    Posts
    6


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Thanks everyone for reply.
    A few days ago i got a few modules, like RRU3839 and BBU3900 with WBBP, LBBP and UMPT card.
    Is it possible to build a small network, without the central module, like U2000 server?
    How can i skip these difficulty?

  14. #10
    Member Reputation: 245 slava121's Avatar
    Join Date
    2016-10-22
    Location
    South Caucasus, RA
    Posts
    172


    Default Re: Labolatory network on BBU3900 - looking for software

    Good afternoon! The RRU3839 block supports UMTS technology. Block BBU3900 with boards WBBP, LBBP, UMPT is a system unit. The maximum you can do is to assemble the base station equipment. You still need to connect the antennas. It's hard to say what it will be. Since the main part of the UMTS technology and software will be missing. Best regards. Slava
    Type Frequency Band (MHz) RX Frequency Band (MHz) TX Frequency Band (MHz) Mode
    RRU3829 2100 1920 to 1980 2110 to 2170 UMTS

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •