Thanks Thanks:  1
Showing results 1 to 6 of 6

Thread: Sepura SRG 3900 locked with a puk

  1. #1
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2018-04-09
    Posts
    22


    Default Sepura SRG 3900 locked with a puk

    Hi everybody,

    has anyone an idea. I ve a Sepura SRG 3900 on my desk, now I wold like to read the cp - but it says I ve to enter a puk for audentification.
    What can I do ...

    Best regards!
    Martin

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2018-01-10
    Posts
    36


    Default Re: Sepura SRG 3900 locked with a puk

    Hi,
    Let me guess? UW-band, sticker on top that says "radlink"?
    I'm facing the same issue. Did you ever resolve this?

    Best regards,
    Martin

  4. #3
    Member Reputation: 94
    Join Date
    2014-03-09
    Location
    Hungary
    Posts
    215


    Default Re: Sepura SRG 3900 locked with a puk

    The PIN can be overwritten using software tools.
    The PUK (reset PIN) can only be programmed if you know the old one.
    If you don't know the old one, the radio must be sent to Sepura so that they can re-flash the SSP (Secondary Secure Processor).

  5. Thanks zaihui thanked for this post
  6. #4
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2018-01-10
    Posts
    36


    Default Re: Sepura SRG 3900 locked with a puk

    This was really odd. It didn't ask for PIN on startup, but then RM toolbox asked for PUK.
    I tried to create a similar setup on a SRG3500W for testing, but it asks for pin (0000) or can even be set to blank - at startup.
    How the do I remove the pin-question at startup?

  7. #5
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2018-01-10
    Posts
    36


    Default Re: Sepura SRG 3900 locked with a puk

    Quote Originally Posted by Shuttleman View Post
    How the do I remove the pin-question at startup?
    Set pin=**** in ISSI management. Update pin/puk in the batch. When programming and it asks for pin - do not enter anything.
    This works for pin, not puk!
    Also, found in manual.. *facepalm*

  8. #6
    Junior Member Reputation: 11
    Join Date
    2018-01-10
    Posts
    36


    Default Re: Sepura SRG 3900 locked with a puk

    I got the PUK from the original seller of the radio. Thankfully.
    For any attempts to brute-force it;
    auto-hotkey with ~600ms/try is the fastest that will work on my setup (Win7 32bit virtual machine with ftdi usb-rs232 at 115kbps).
    That means about with 1try/sec about three years. Non-stop. So good luck with that!

    The funny thing is, it's not asking for any pin on the AT-interface or on startup. So AT+CPIN? replies ready. Honestly? Sepura has done a good job on these :-)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •